آیا پیام رسان ایتا امن است؟
آیا پیام رسان ایتا امن است؟
ایتا چقدر امن است؟
ایتا بر پروتکل Mtproto بر روی الگوریتمهای آزمایش شده در طول زمان برای سازگار کردن امنیت با ارسال سریع و با تکیه کردن بر اتصالهای ضعیف پایه ریزی شده است (نگاه کنید به شرح و پرسشهای متداول پیشرفته). ما به طور مستمر برای بهبود امنیت پروتکل و کلاینتهایمان کار میکنیم.
شما چگونه دادهها را رمزنگاری میکنید؟
ما رمزنگاری امن را پشتیبانی میکنیم. رمزنگاری Client-Server در چتهاى روی ابر (چتهاى خصوصی و گروهی) همه دادهها، صرفنظر از نوع (نوشته، رسانه یا فایلها)، به یک روش رمزنگاری میشوند.
رمزنگاریها بر روی رمزنگاری AES سیمتریک ۲۵۶ بیتی، رمزنگاری ۲۰۴۸ RSA می باشد
آیا ایتا مرا در برابر همه چیز حفاظت میکند؟
ایتا میتواند هنگام انتقال دادهها و تبادل اطلاعات امن، کمک کند. یعنی همه دادهها (شامل رسانهها و فایلهایی) که شما از طریق ایتا میفرستید یا دریافت میکنید، برای ISP شما، مدیر شبکه یا دیگر اشخاص ثالث قابل دسترسی نیستند. ولی اگر شخصی به گوشی شما یا رایانهای که به نسخه وب وصل میشوید دسترسی روت پیدا کند، ما نمیتوانیم شما را در برابر آنها محافظت کنیم.
لذا توصیه میکنیم تلفن و رایانهای که با آنها وارد ایتا یا سایر شبکههای اجتماعی میشوید را در دسترس دیگران قرار ندهید و همواره از رمز عبور قوى و سیستم تأیید هویت دو مرحله اى استفاده نمایید. هر دو گزینه از قسمت «تنظیمات، حریم خصوصی و امنیت» قابل دسترسی مىباشد.
یستم تایید هویت دو مرحله اى چطور عمل مىکند؟
برای اطمینان از اینکه احدی نتواند به حساب کاربری شما نفوذ کند، از سیستم تایید هویت دو مرحلهاى استفاده کنید تا از حسابتان به وسیله رمزعبور محافظت شود. در این صورت، یک مهاجم حتی با داشتن کد پیامکی هم نخواهد توانست به حساب کاربری شما دسترسی پیدا کند. شما میتوانید تایید هویت دو مرحله اى را از این طریق فعال کنید: تنظیمات، حریم خصوصی و امنیت، امنیت، تایید دو مرحلهای. همچنین در نظر داشته باشید که حساب ایمیل بازیابى به یک رمز عبور قابل اطمینان احتیاج دارد. این قابلیت در نسخه اصلی ایتا ارائه خواهد شد.
برایم جالب بود که در بازار داغ شایعات فیلترینگ تلگرام یک پیام رسان داخلی به نام ایتا شروع به تبلیغات گسترده کرده است و آنقدر هم بی کیفیت سرویس دهی کرده است که شما را در صف ورود قرار می دهد یعنی توانایی پشتیبانی از کاربران با تعداد کم را هم ندارد چه برسد به حجم کاربران میلیونی !! از اینها بگذریم قبلا بحث کرده ایم که در کشوری زندگی می کنیم که گربه محض رضای خدا موش نمی گیرد چه برسد که پیام رسان داخلی قابل اعتماد و بدون اتکا و وابستگی به شرکت یا سازمان خاص داشته باشیم !! سروش برای صدا و سیما !! بله برای بانک ملی !! آن یکی برای شاتل !! این یکی برای های وب و آن یکی هم برای یک سازمان دیگر !! خوب به نظر شما من به عنوان یک کاربر عادی به کدامیک از این پیام رسان ها اعتماد کنم ؟ اطلاعاتم را برای سوء استفاده در اختیار بانک ملی قرار بدهم ؟ یا اینکه برای تبلیغات در اختیار شاتل و های وب و غیره قرار بدهم ؟
اگر تلگرام هم وابسته به یک شرکت خصوصی بود که کارش تبلیغات و سوء استفاده از کاربران بود حتما از آن هم استفاده نمی کردم اما بحث از اینها گذشته همیشه تاکید کردیم بر حمایت از محصول داخلی اما محصول داخلی در حوزه IT نباید وابسته باشد و کاملا مستقل باید عمل کند ، حالا این روزها بازار پیام رسان درست کردن داغ شده است و چند روزی است که یک پیام رسان جالب به نام ایتا را تبلیغ می کنند ، بعد از بررسی هایی که در این پیام رسان انجام دادم قطعا به هیچکس توصیه نمی کنم این نرم افزار را به هیچ عنوان بر روی گوشی خودش نصب کند و برای این موارد هم دلایل کاملا واضحی دارم ، یک پیام رسان در وهله اول وقتی با دروغ کار خودش را شروع می کند تا آخر ماجرا را بخوانید که یعنی به دنبال تهیه لیست مخاطب برای سوء استفاده تبلیغاتی در ساده ترین حالت ممکن است!!!